Εισαγωγικά

Ενότητα
Υλικό

Η εφαρμογή Microsoft Word είναι ένας επεξεργαστής κειμένου. Σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις εντυπωσιακά έγγραφα, τα οποία εκτός από κείμενο, μπορούν να περιέχουν φωτογραφίες, πίνακες, και διάφορα αντικείμενα όπως ClipArt. Για να ανοίξουμε την εφαρμογή Microsoft Word, κάνουμε ένα κλικ στο μενού Έναρξη, Όλα τα προγράμματα, Microsoft Office, και στη συνέχεια Microsoft Word 2010. Στο επάνω τμήμα του παραθύρου εμφανίζεται η γραμμή τίτλου. Στο σημείο αυτό, εμφανίζεται το όνομα της εφαρμογής Microsoft Word, καθώς και το όνομα του εγγράφου με το οποίο εργαζόμαστε. Περιοδολόγηση.docx. Η εφαρμογή Microsoft Word αποθηκεύει τα έγγραφα της με κατάληξη .docx. Αμέσως πιο κάτω, εμφανίζεται η κορδέλα η οποία αποτελείται από δύο τμήματα. Τις καρτέλες, και τις ομάδες εντολών. Επάνω και αριστερά βρίσκεται το μενού Αρχείο, ενώ ακριβώς πάνω μπορούμε να δούμε κάποια επιπλέον εικονίδια. Σε όλα αυτά, θα αναφερθούμε παρακάτω. Κάτω από την κορδέλα εμφανίζεται ο οριζόντιος χάρακας, και ο κάθετος. Δεξιά εμφανίζεται η κάθετη γραμμή κύλισης, με την οποία μπορούμε να μεταβούμε σε κάποιο άλλο σημείο του εγγράφου μας. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η γραμμή κατάστασης, όπου εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες για το έγγραφο μας. Πόσες σελίδες π.χ. περιέχει, σε ποια σελίδα βρισκόμαστε και ούτω καθεξής. Ο χώρος αυτός, η λευκή σελίδα με το κείμενο, είναι το έγγραφο μας. Είναι ο χώρος στον οποίο θα πληκτρολογήσουμε το κείμενο μας.

Θα βρείτε παρακάτω ένα συμπιεσμένο αρχείο (Practice Files.zip) που περιέχει πολλά αρχεία για να εξασκηθείτε κατηγοριοποιημένα ανά μάθημα.

Θα ήταν ιδανικό μετά από κάθε μάθημα να εξασκείστε στα αντίστοιχα αρχεία έτσι ώστε να εμπεδώσετε καλύτερα αυτά που μάθατε.

Μόνο έτσι οι γνώσεις σας θα μετατραπούν σε δεξιότητες.

Οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στην διάθεση σας.
Practice Files